Du läser detta, eftersom vår webbplats använder kakor. Vi vill att du vet vad kakor är och varför de används. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av kakor.

Kakor är korta textfiler som besökta webbplatser sparar på den dator eller terminal som används. Nästa gång du besöker sidan berättar de för webbplatsen att du återvänt. Kakorna hjälper alltså identifiera webbläsarens användare.

Tack vare kakorna är det lättare och snabbare att använda vår webbplats, för vi kan göra användarupplevelsen mera effektiv och angenäm. Om vi vet dina preferenser, vet vi till exempel hurdan reklam rikta till dig.

Läs mera om kakor.

Hurdana kakor använder vi?

Det finns sessionskakor och permanenta kakor. Sessionskakorna försvinner från datorn då webbläsaren stängs, medan de permanenta kakorna ligger kvar under en bestämd tid. Vi kan använda både sessionskakor och permanenta kakor.

Vissa kakor är nödvändiga för webbplatsens tekniska funktionalitet och användning. De samlar inte information som skulle kunna användas i marknadsföring. Härutöver använder vi analytiska kakor som mäter prestanda och följer med aktiviteten.

Vi använder analytiska kakor som mäter prestanda för att förbättra webbplatsens funktionalitet genom att följa med hur besökarna använder den. Informationen som samlas är anonym och används enbart till att förbättra webbsidornas funktionalitet.

Kakor som analyserar aktivitet använder vi för att identifiera och följa användaren. Dessa kan innehålla privat information om användaren, som till exempel namn- och adressuppgifter. Webbplatsen har dock endast information som du själv givit. Också din användarhistorik kan sparas för att kunna erbjuda dig individuell och målinriktad service.

Webbplatsen kan också acceptera tredjepartskakor. Sådana webbplatser som innehåller bland annat Googles eller Facebooks reklamer kan under besöket skicka kakor till din dator. Dessa kakor svarar tredjepartsaktörerna själva för, och de olika kakpolicyna finns att läsa på deras egna sidor.

Vill du radera våra kakor?

Genom att ändra på webbläsarens inställningar kan du själv bestämma i vilken mån kakorna opererar på din dator. Du kan förhindra webbläsaren från att använda kakor, radera redan sparade, och be webbläsaren att meddela om nya kakor.

Kakorna kan raderas i den webbläsare du använder genom att följa tillverkarens instruktioner. Instruktioner för att radera kakorna.

Att förhindra eller radera kakorna kan hämma vissa funktioner på vår webbplats.