Suomen Tiedeakatemiain isäntäakatemia vaihtuu viiden vuoden välein. Vuoden 2023 alusta Tiedeakatemiat on toiminut Suomen Tiedeseuran tiloissa Kaartinkaupungissa. 

Kun Suomen Tiedeakatemiat perustettiin vuonna 2018 tiedeakatemioiden yhteistyöneuvostoksi, perustajat sopivat, että sen isännyys kiertää akatemioiden välillä. Ensimmäiset viisi vuotta Suomen Tiedeakatemiat vietti Suomalaisen Tiedeakatemian tiloissa Mariankadulla. 

Nyt Kruununhaka on vaihtunut Kaartinkaupunkiin, kun Tiedeakatemiat muutti vuoden 2023 alussa Suomen Tiedeseuran tiloihin, osoitteeseen Pohjoinen Makasiinikatu 7 A.

Vuonna 1838 perustettu Suomen Tiedeseura on tiedeakatemioista vanhin. Se on monitieteellinen tiedeakatemia, joka julkaisee kirjallisuutta, järjestää tilaisuuksia, myöntää apurahoja sekä tukee poikkitieteellistä ja kansainvälistä yhteistyötä. Seuraan kuuluu matemaattis-fysikaalinen, biotieteellinen, humanistinen ja yhteiskuntatieteellinen osasto.

“Muutto ja uuteen organisaatioon asettautuminen on sujunut jouhevasti. Vastaanotto on ollut erinomainen”, Suomen Tiedeakatemiain akatemiasihteeri Arto Miettinen kertoo.

Uusi isäntäakatemia vaikuttaa Tiedeakatemiain fyysiseen osoitteeseen ja vastaa sen oikeudellisista sopimuksista. Muuten työ jatkuu ennallaan tieteen vaikuttavuuden vahvistamiseksi Suomessa ja kansainvälisesti.