Uutiset
4.9.2025
EASACin tutkimusraportti avaa lihankorvikkeiden mahdollisuuksia EU:n kestävän ruokajärjestelmän rakentamiseen
22.8.2025
Hakuilmoitus: The 75th Lindau Nobel Laureate Meeting (Interdisciplinary) 28.6.–3.7.2026
25.6.2025
Suomen Tiedeakatemiain ihmisoikeuskomitea selvitti yliopistojen valmiuksia puuttua opetus- ja tutkimushäirintään

Uusin julkaisu
04.09.2025
Meat Alternatives
EASACin raportti Meat Alternatives tarkastelee, miten lihankorvikkeet voivat vähentää ruokajärjestelmän ympäristövaikutuksia ja edistää kansanterveyttä. Julkaisu tarjoaa päättäjille tieteeseen perustuvan tiekartan kohti kestävämpää proteiinintuotantoa ja -kulutusta sekä esittelee kattavan katsauksen eri vaihtoehdoista – kasvipohjaisista ja hyönteisistä saatavista proteiineista mikrobiproteiineihin ja soluviljeltyyn lihaan.
Julkaisija: European Academies’ Science Advisory Council (EASAC)